Чедомир Божић приредио пријем поводом обележавања Светог Саве

Чедомир Божић : Честитам Вам Савиндан и желим да сваки школски дан буде испуњен осмесима и успесима, а заједничка обавеза свих нас одраслих је да наставимо улагање у нове нараштаје, како би будућност нашег друштва била загарантована.

 

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић приредио је свечани пријем за директоре образовних институција са подручја поменуте општине поводом Дана духовности – Светог Саве. У културно уметничком програму учествовао је чело квартет „Мистик чело“ из Београда и хор основне школе Милош Црњански из Жабља. Приликом обраћања председник Општине Жабаљ се осврнуо на живот и дело првог српског просветитеља, рекавши да Свети Сава означава време моћи и славе српског народа, да његова,  мисао вечно светли, снажи и окрепљује, а да његово дело не стари већ се обнавља. Божић се осврнуо и на садашње токове у друштвеном процесу рекавши следеће:

                                   

Општина Жабаљ ће у будућем периоду, упоредо са решавањем великог броја инфраструктурних проблема, предузети и бројне видљиве мере унапређења образовних стандарда, зато желимо да чујемо глас наставника и свих просветних радника приликом доношења одлука о важним друштвеним питањима. Проблеми са којима се сусрећу наши наставници, професори, васпитачи, доктори и сви остали који доприносе развоју овог подручја су наша обавеза и несмемо затварати очи поред одређених недостатака, већ радити на њиховом побољшању у сваком погледу. Трудићемо се да сваки дан искористимо унапређујући нашу општину, стварајући услове за нашу децу и борити се за изградњу модерне будућности, закључио је Божић честитавши Савиндан уз поруку да сваки школски дан буде испуњен осмесима и успесима.

Председник Скупштине општине Радован Чолић уручио је награде ученицима основних школа са територије Општине Жабаљ који су на основу конкурса за литерарне и ликовне награде, на основу мишљења општинске комисије, били најбољи у исказивању своје креативности у ове две области.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено