23°

23°

Жабаљ отвореног срца

Интерактивне радионице Центра за социјални рад, професионални аниматори за децу, кловнови, дечије интерактивне представе, народне игре најмлађих из КУД Ђердан, новогодишња пијаца, поклони за малишане само су део активности у којима су уживали Жабаљчани у оквиру хуманитарне манифестације “Улица отвореног срца” у организацији Општине Жабаљ.

Општина Жабаљ организовала је хуманитарну манифестацију “Улица отвореног срца” на платоу испред општинске зграде у циљу прикупљања хуманитарне помоћи за децу са посебним потребама. Председник Општине Жабаљ, Чедомир Божић званично је отворио ову манифестацију рекавши “Срећно детињство је корак ка успешној будућности” напоменувши притом да локална самоуправа има циљ да малишанима обезбеди много простора где они могу да се играју и радују. Председник Општине Жабаљ је том приликом поручио и следеће:

Улица отвореног срца у Жабљу је само наговештај планираног у смислу безрезервне подршке у одрастању наше младости. Желимо да подстакнемо децу да кроз игру и различите активности помажу онима којима је помоћ неопходна. Данашња манифестација је манифестација радости, стваралаштва, музике, игре и хуманости, истакао је Божић, закључивши да је општина Жабаљ оваквом организацијом показала отвореност срца у прикупљању материјалне помоћи намењеној деци са посебним потребама.

Уз речи Луј Пастера “да свако дете у њему буди две емоције, нежност због онога што јесте и поштовање због онога што ће можда постати”, Чедомир Божић је прогласио улицу отвореном.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено