Амбасадор Републике Кипар Константинос Елиадес посетио општину Жабаљ

Амбасадор Републике Кипар Константинос Елиадес посетио је општину Жабаљ. Након састанка у згради локалне самоуправе, Елиадес је са председником општине Чедомиром Божићем посетио Храм Светог Вазнесења у Чуругу и Парк природе Јегричка, где су заједно засадили дрво пријатељства. С обзиром на то да је голф терен један од симбола општине Жабаљ, амбасадор се са својим сарадницима опробао и у игрању тог спорта.

 

 

”Данас нам је у посети амбасадор Кипра, што је веома значајно за једну малу општину као што је наша, а у смислу остваривања пријатељстава са страним општинама. Приликом ове посете амбасадор је посетио Жабаљ и Чуруг, и упознао се са једним делом потенцијала општине Жабаљ, а искрено се надам да ћемо моћи поново да угостимо пријатеље са Кипра и упознамо их и са другим лепотама наше општине,” истакао је Божић.

” Волим да обилазим градове и општине широм Србије, ради промовисања сарадње између Кипра и Србије. Због тога сам овде. Данас сам се сусрео са председником општине Жабаљ Чедомиром Божићем и разговарали смо о будућој сарадњи са одређеним градовима и општинама на Кипру. На тај начин покушаћемо да успоставимо званично пријатељство између општине Жабаљ и одређених градова и општина на Кипру. Сваки град у Србији има неки свој шарм, а оно што Жабаљ издваја од других је велики потенцијал, упркос томе што је мала општина. Жабаљ је јединствен на свој начин, веома је динамчна општина и сигуран сам да ћу се вратити поново,” рекао је Константинос Елиадес.

 

 

Делегација општине Жабаљ позвана је да ове године посети Кипар и том приликом успостави сарадњу са неким од тамошњих општина и градова.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено