14°

14°

“Чакара промет” доделио заштитну опрему полицији и Општини Жабаљ

Фирма „Чакара промет“ из Ђурђева, која се бави црном металургијом, обезбедила је 1400 хируршких маски, 2100 стерилних рукавица и десет литара алкохола за дезинфекцију за Општину Жабаљ и Полицијску станицу Жабаљ.

Одлучили су да 400 маски , 600 рукавица и дезинфекционо средство буду опредељени за Полицијску станицу, док ће локална самоуправа, заједно са волонтерима, онима којима је најпотребније поделити 1000 маски и 1500 рукавица.

Љубомир Станковић из „Чакара промета“ данас је уручио заштитну опрему председнику Скупштине Општине Жабаљ Радовану Чолићу, представнику Волонтерског центра Жабаљ Мирославу Лакићу и представницима полиције. Он је, том приликом, истакао да се та ђурђевачка фирма, током 16 година постојања, труди да буде друштвено одговорна и да буде од помоћи локалној заједници, кад год је то потребно.

„Позивамо и остале привреднике из општине да се придруже оваквим и сличним акцијама и да помогну да наши суграђани буду заштићени и да, заједничким трудом, што пре здрави пребродимо ову тешку ситуацију“, истакао је Станковић.

Представник Волонтерског центра Жабаљ Мирослав Лакић нагласио је да је око 80 волонтера готово свакодневно активно на територији општине Жабаљ.

„Трудимо се да изађемо у сусрет сваком коме је потребна наша помоћ и мислим да у томе успевамо у потпуности. Доступни смо за време док не траје полицијски час, старијим суграђанима  купујемо намирнице, средства за хигијену и дезинфекцију, а захваљујући једнодневним потврдама о пуномоћи, подижемо и пензије у пошти и банкама“, казао је Лакић.

Председник Скупштине Општине Жабаљ Радован Чолић рекао је да је локална самоуправа, осим волонтерске помоћи, обезбедила старијим суграђанима и хуманитарне пакете, а подвукао је да је у овим временима најважније показати солидарност и хуманост.

За информације доступан је позивни центар Општине Жабаљ, на број телефона 021/210-22-84.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено