15°

15°

Дан жалости

На основу члана 16.Закона о обележавању дана жалости на територији Републике Србије (“Сл. гласник РС”  број 101/05), Општинско веће општине Жабаљ , на својој 54. седници одржаној 20.07.2017. године, доноси

ОДЛУКУ

О ПРОГЛАШЕЊУ ДАНА ЖАЛОСТИ

 

1.

Проглашава се Дан жалости због трагичне смрти Вуксан  Стевана  (19  година)  из Жабља.

2.

За Дан жалости одређује се 21.07.2017. године.

3.

Органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време дана жалости заставу Републике Србије спустена половину јарбола, односно копља.

У образовним установама дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се дану жалости.

Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова.Пре почетка спортске манифестације, судија звиждуком пиштаљке означава почетак и завршен тако давања поштом и минутом ћутања, и прикладних порука којима се одаје пошта настрадалим у несрећи због које је проглашен дана жалости.Играчи, резервнии грачи, тренери, судије и сви остали учесници спортске манифестације, као и присутни гледаоци (осим непокретних инвалида), дужни су да при одавању поште минутом ћутању устану и да достојанствено обележе одавање поште настрадалима у несрећ и због које је проглашен дан жалости.

За време дана жалости је забрањено емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.

 

4.

Ову Одлуку објавити у “Службеном листу општине Жабаљ”.

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

ОПШТИНА ЖАБАЉ

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Чедомир Божић

 

Број:020-5/2017- II

Дана: 20.07.2017. године

 

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено