21°

21°

Дан жалости

На основу члана 16. Закона о обележавању дана жалости на територији Републике Србије (“Сл. гласник РС” број 101/05), Општинско веће општине Жабаљ, на својој 43.седници одржаној 16.03.2017. године, доноси

ОДЛУКУ
О ПРОГЛАШЕЊУ ДАНА ЖАЛОСТИ

1.

Проглашава се Дан жалости поводом погибије Бранислава Кисића (19 година) из Ђурђева, који је настрадао дана 15.03.2017. године, у пожару, у предузећу „Ентеријер Јанковић“.

2.
За Дан жалости одређује се 17.03.2017. године.

3.
Органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време дана жалости заставу Републике Србије спусте на половину јарбола, односно копља.
У образовним установама дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се дану жалости.
Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова. Пре почетка спортске манифестације, судија звиждуком пиштаљке означава почетак и завршетак давања поште минутом ћутања, и прикладних порука којима се одаје пошта настрадалим у несрећи због које је проглашен дан жалости. Играчи, резервни играчи, тренери, судије и сви остали учесници спортске манифестације, као и присутни гледаоци (осим непокретних инвалида), дужни су да при одавању поште минутом ћутања устану и да достојанствено обележе одавање поште настрадалима у несрећи због које је проглашен дан жалости.
За време дана жалости је забрањено емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.
4.
Ову одлуку објавити у “Службеном листу општине Жабаљ”.
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА
ОПШТИНА ЖАБАЉ
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ
Чедомир Божић

Број:020-1/2017- II
Дана: 16.03.2017. године

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар