15°

15°

Делегација Општине Жабаљ у посети Доњем Вакуфу

Чедомир Божић председник општине Жабаљ, помоћник председника општине Жабаљ Ново Доведан, Радован Плачкић директор ЈКП „Водовод“ и Радомир Злоколица директор ЈКП ’’Чистоћа’’, боравили су у службеној посети Општини Доњи Вакуф.
Већ неколико година ове двије општине негују добре односе кроз спорт и културу, а сваког месеца августа, на обележавању славе православне цркве у Доњем Вакуфу, присуствује и велики број јерника родом из Доњег Вакуфа, а који већ неколико година живе у општини Жабаљ у Србији.


„Ми већ скоро седам година имамо одличну сарадњу између општине Жабаљ и општине Доњи Вакуф и трудићемо се и у наредном периоду да наставимо са добром сарадњом, из које је и настало неколико добрих пројеката. Посебно бих истакнуо пројекат повезивања народа кроз спорт и међународни турнир у баскету који се одржава у Доњем Вакуфу, али и турнир који се одржава у Жабљу где се наша деца и деца из Доњег Вакуфа упознају и друже и шире познанства. С друге стране, трудимо се да у скоријој будућности ојачамо везе и односе и кроз културу у ове две општине. У наредном периоду планирамо озваничити сарадњу са Доњим Вакуфом и усвојити иницијативу која је потекла од начелника Сушића“, казао је предсједник општине Жабаљ Чедомир Божић.
У кабинету општинског начелника, делегацију из Србије дочекали и угостили су начелник Хусо Сушић и секретар општинског Спортског савеза Сеад Церић.
„Драго ми је да смо данас угостили предсједника општине Жабаљ Чедомира Божића и његову делегацију. Задовољство ми је видети, да су овакве посете и добри односи потекли првенствено из сусрета два начелника, а настављају се већ неколико година кроз обостране посете и дружења деце кроз спортска такмичења, неговање културе, упознавање традиције и обичаја и неке друге садржаје“, додао је начелник Хусо Сушић.
У доњовакуфској православној цркви, сваког 28. августа обележава се слава храма – Успење Пресвете Богородице, али ове године и 131 година од како је храм саграђен.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено