27°

27°

Последње вести

Нема коментара

Изабран председник Општине Жабаљ

Скупштине општине Жабаљ одржана је у биоскопској сали на којој је конституисана извршна власт. Једногласном одлуком, присутних 19 одборника, изабрани су председник Општине, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.…

Делегација Општине Жабаљ у посети Доњем Вакуфу

Чедомир Божић председник општине Жабаљ, помоћник председника општине Жабаљ Ново Доведан, Радован Плачкић директор ЈКП „Водовод“ и Радомир Злоколица директор ЈКП ’’Чистоћа’’, боравили су у службеној посети Општини Доњи Вакуф.
Већ неколико година ове двије општине негују добре односе кроз спорт и културу, а сваког месеца августа, на обележавању славе православне цркве у Доњем Вакуфу, присуствује и велики број јерника родом из Доњег Вакуфа, а који већ неколико година живе у општини Жабаљ у Србији.


„Ми већ скоро седам година имамо одличну сарадњу између општине Жабаљ и општине Доњи Вакуф и трудићемо се и у наредном периоду да наставимо са добром сарадњом, из које је и настало неколико добрих пројеката. Посебно бих истакнуо пројекат повезивања народа кроз спорт и међународни турнир у баскету који се одржава у Доњем Вакуфу, али и турнир који се одржава у Жабљу где се наша деца и деца из Доњег Вакуфа упознају и друже и шире познанства. С друге стране, трудимо се да у скоријој будућности ојачамо везе и односе и кроз културу у ове две општине. У наредном периоду планирамо озваничити сарадњу са Доњим Вакуфом и усвојити иницијативу која је потекла од начелника Сушића“, казао је предсједник општине Жабаљ Чедомир Божић.
У кабинету општинског начелника, делегацију из Србије дочекали и угостили су начелник Хусо Сушић и секретар општинског Спортског савеза Сеад Церић.
„Драго ми је да смо данас угостили предсједника општине Жабаљ Чедомира Божића и његову делегацију. Задовољство ми је видети, да су овакве посете и добри односи потекли првенствено из сусрета два начелника, а настављају се већ неколико година кроз обостране посете и дружења деце кроз спортска такмичења, неговање културе, упознавање традиције и обичаја и неке друге садржаје“, додао је начелник Хусо Сушић.
У доњовакуфској православној цркви, сваког 28. августа обележава се слава храма – Успење Пресвете Богородице, али ове године и 131 година од како је храм саграђен.

Остале вести

Изабран председник Општине Жабаљ

Скупштине општине Жабаљ одржана је у биоскопској сали на којој је конституисана извршна власт. Једногласном одлуком, присутних 19 одборника, изабрани су председник Општине, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.…

Председник Општине и Покајинска секретарка за културу отворили Сабор културног стваралаштва

Сабор културног стваралаштва отворен је данас у дворишту Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Жабљу. Културни догађај, који се састоји од три фазе, отворили су Покрајински секретар за културу, јавно…

Бесплатни мамографски преглед за жене у општини Жабаљ

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић састао се са помоћником покрајинског секретара за здравство др Снежаном Бојанић, кад је договорено да жене из општине Жабаљ добију прилику за бесплатну мамографију, уз…

Жабаљ | Презентација општине