10°

10°

Последње вести

Делегација Општине Пожега посетила Општину Жабаљ

Да су пријатељки односи и сарадња на свим нивоима један од предуслова за развој локалних самоуправа сведочи и данашњи пример посете делегације Општине Пожега, коју је предводио председник Општине  Др Милан Божић, Општини Жабаљ. Њих је дочекао председник Општине Жабаљ Чедомир Божић са својим сарадницима.

У срдачном и пријатељском разговору, размењена су искуства и знања из разних области која се тичу свакодневног функционисања јединице локалне самоуправе. Гости су се интересовали око тога како Општина Жабаљ аплицира на конкурсе који се финансирају из средстава Европске Уније, као и о начину оставривања јавно-приватног партнерства, јер је управо Општина Жабаљ једна од првих Општина у Србији која је већ ушла у завршну фазу једног пројекта из домена јавно-приватног партнерства.

Чедомир Божић: “Сарадња општина је неопходна за развој”

Чедомир Божић захвалио се гостима из Пожеге што су посетили Општину Жабаљ и изразио је наду да ће оваквих сусрета у будућности бити више. “Иако наше две Општине географски нису близу, то не сме бити препрека за развитак једне добре сарадње, а све у циљу побољшавања услова живота људи у нашим општинама. Сарадња општина је неопходна за развој. Локална самоуправа у Жабљу је отворена за све видове сарадње и на нашу помоћ и подршку увек можете рачунати, истакао је Чедомир Божић.

Председник Општине Пожега др Милан Божић, захвалио се домаћинима на топлој добродошлици и изразио наду да је ово почетак једне дуге и успешне сарадње.

Разговор је настављен у срдачној и пријатељској атмосфери, где су колеге које раде на сличним пословима у ове две општине размењивали искуства која су стекли у пракси.

У Жабљу, 19.10.2016.

Остале вести

Жабаљ | Презентација општине