26°

26°

Девети мото скуп у Госпођинцима одржан предходног викенда

Девети по реду мото скуп у организацији госпођиначког Мото клуба „Ескадрила“, одржан је протеклог викенда код познатог „Авионског крила“ у Госпођинцима.

Љубитељи двоточкаша почели су да се окупљају већ у петак, на простору некадашњег аеродрома Црвене армије током Другог светског рата, у оквиру којег им је обезбеђен камп са тушевима, храном и водом. Плажа на Јегричкој у близини кампа допринела је још већем уживању и могућности расхлађивања на више од 30 степени.

Суботње поподне било је резервисано за две бајкерске игре и то најпре за трке убрзања мотора у три категорије по јачини мотора, а потом и за повлачење камиона, а две екипе које су најбрже одвукле камион дужином 20 метара надметале су се у повлачењу конопца. Није изостао ни чувени бајкерски пасуљ, а предвече бајкери су дефиловали госпођиначким улицама.

Члан Општинског већа задужен за туризам Борис Страживук поздравио је присутне бајкере. ”Пре свега желео  бих да пожелим добродошлицу у општину Жабаљ, свим љубитељима двоточкаша и учесницима овог мото скупа. Локална самоуправа је и ове године покровитељ скупа, и наравно, циљ нам је да на ставио и негујемо ово традицију заједно са мото клубом ”Ескадрила”, истакао је Страживук.

Мотораши се сматрају и заштитницима изворног рокенрола, па тако музички избор није разочарао ни ове године. У петак увече наступили су бендови „По кратком поступку“ и „Свети грал“, а у суботу посетиоци су уживали у ватреној енергији старије генерације „Атеист репа“, а након њих наступили су и момци из бенда „Рокстарза“.

За следећу годину организатори најављују спектакуларну прославу јубиларног десетог госпођиначког мото скупа.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено