Последње вести

Додељена средства за завичајна удружења

Данас је председник општине Жабаљ Чедомир Божић доделио уговоре о финансирању и суфинансирању пројеката које реализују завичајна удружења са територије општине, и то ”Крушево брдо”, ”Теслић” и ”Трново”.

Представник удружења ”Теслић” Душан Петковић истакао је да им помоћ локалне самоуправе веома значи. ”Циљ нашег удружења је да омогући људима, који су пореклом из Теслића, да посете свој завичај, јер има људи који и преко 20 година нису били у Теслићу. Кроз разне манифестације негујемо своју традицију, обичаје а општина Жабаљ нам у великој мери пружа подршку у томе, како финансијску тако и логистичку,” истакао је Петковић.

”Општина Жабаљ је и ове године определила одређена буџетска средства и то око 500.000 динара, за финансирање пројеката које реализују завичајна удружења са територије наше општине, а то су ”Крушево брдо”, ”Теслић” и ”Трново”. Локална самоуправа ће и у будуће наставити да помаже завичајна удружења и на тај начин настојати да доприноси неговању њихове културе и традиције,” истакао је Божић.

Остале вести

Отворена нова читаоница у Чуругу

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић данас је свечано отворио нову библиотеку са читаоницом у Чуругу, која је огранак Општинске народне библиотеке ”Вељко Петровић” из Жабља. Отварањем је задовољен закон који…

Жабаљ | Презентација општине