21°

21°

Додељена средства за завичајна удружења

Данас је Урош Радановић, шеф кабинета Председника Општине, доделио уговоре о финансирању и суфинансирању пројеката које реализују завичајна удружења са територије општине, и то ”Крушево брдо”, ”Теслић” и ”Доњи Вакуф”.

Представник удружења ”Теслић” Душан Петковић истакао је да им помоћ локалне самоуправе веома значи. ”Циљ нашег удружења је да омогући људима, који су пореклом из Теслића, да посете свој завичај, јер има људи који и преко 20 година нису били у Теслићу. Кроз разне манифестације негујемо своју традицију, обичаје а Општина Жабаљ нам у великој мери пружа подршку у томе, како финансијску тако и логистичку,” истакао је Петковић.

”Општина Жабаљ је и ове године определила одређена буџетска средства и то око 500.000 динара, за финансирање пројеката које реализују завичајна удружења са територије наше општине, а то су ”Крушево брдо”, ”Теслић” и ”Доњи Вакуф”. Локална самоуправа ће и у будуће наставити да помаже завичајна удружења и на тај начин настојати да доприноси неговању њихове културе и традиције,” истакао је Урош Радановић.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено