Дом здравља добио нови рендген апарат, као и покретну рампу за инвалиде

У Дому здравља Жабаљ данас је званично пуштен у рад нови рендген апарат, чија је набавка решила један од горућих проблема те здравствене установе. На тај начин, значајно ће бити унапређен квалитет рада служби радиологије и пнеумофтизиологије, а грађани више неће морати да путују у друге здравствене центре, односно да имају додатни трошак за снимање одређених органа. Осим тога, постављена је покретна платформа за инвалиде, а започети су и радови на реконструкцији објекта, односно обнова фасаде.

Директор Дома здравља Жабаљ др Никола Дукић истакао је важност свих реализованих активности у протеклих неколико недеља.

„Након дужег времена, званично смо пустили у рад нови дигитални рендген, што нам је јако важно, с обзиром на то да су се пацијенти дуго мучили са снимцима, а сада ће бити много лакше првенствено њима, а и лекарима. После више од годину дана, инсталирана је и покретна платформа, што је један од битних критеријума за акредитацију домова здравља, веома је значајна и функционална и много ће помоћи свим особама са инвалидитетом или одређеном повредом, који се отежано крећу. Сада ће им бити доступне све службе, без ограничења. Надам се да ће све што смо урадили олакшати грађанима лечење, јер је наша стратегија била да им што више услуга пружимо овде и да их растеретимо, као и друге здравствене центре“, нагласио је Дукић.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић рекао је да се локална самоуправа труди да што више помогне здравствене установе.

„Обећали смо да ћемо помоћи реконструкцију фасаде зграде Дома здравља у Жабљу, који су у току, а оно што је најважније јесте да смо технички помогли у набавци и добијању важних докумената за пуштање у рад рендген апарата. Осим тога, инсталирана је и покретна платформа за особе са инвалидитетом и то захваљујући Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и делом из буџета локалне самоуправе“.

Све реализоване и планиране активности у здравственим станицама жабаљског Дома здравља имају циљ да олакшају грађанима лечење и тиме унапреде ниво квалитета здравствене заштите.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено