20°

20°

Последње вести

Нема коментара

Изабран председник Општине Жабаљ

Скупштине општине Жабаљ одржана је у биоскопској сали на којој је конституисана извршна власт. Једногласном одлуком, присутних 19 одборника, изабрани су председник Општине, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.…

Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације

Одржана је редовна седница Општинског штаба за ванредне ситуације поводом укидања ванредног стања. Седницом је председавао председник Општине Жабаљ Чедомир Божић, а присутни су били сви директори јавних установа, представници Дома здравља Жабаљ, као и Полицијске станице у Жабљу и Ватрогасне јединице. На данашњој седници поднет је извештај о постигнутим резултатима у кризном периоду.

Председник Општине Жабаљ похвалио је рад свих јавних установа током ванредног стања, али и свих волонтера који су били активни од 15. марта, свакодневно.

”На данашњем састанку поднели смо извештај о свим досадашњим активностима, односно о активностима које је локална самоуправа са свим јавним институцијама, али и свим грађанима спроводила током ванредног стања.  Од 15. марта, односно од дана формирања Кол центра, примљено је укупно 1078 позива у овом центру, а који су даље прослеђени волонтерима којих је на терени било око сто, и који су на позиве најстаријих грађана одговорили у што краћем року. Подељено је преко 6400 пакета свим нашим грађанима којима је помоћ била потребна током ванредног стања. Што се тиче функционисања локалне самоуправе током ванредног стања, морам да истакнем једну финансијску стабилност, јер и током ванредног стања све обавезе су измирене на време и у оптималном року. Протеклих дана Општина је донела низ мера помоћи привредним субјектима са територије општине Жабаљ, који своје делатности нису могли адекватно обављати током ванредног стања. Такође, локлана самоуправа је у сарадњи са Пословном банком донела одлуку о финансирању камате, у целокупном износу, на краткороче кредите до милион динара, а који су намењени привредницима са територије општине Жабаљ, али и свим пољопривредницима. Локална самоуправа ће настојати да и у наредном периоду помогне свим грађанима, привредницима, како би се живот након пандемије Корона вируса полако вратио у нормалу,” истакао је председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

Директор Дома здравља Жабаљ Никола Јакшић истакао је да је задовољан постигнутим резултатима у кризном периоду, као и да је број заражених у општини Жабаљ у очекиваним границама.

”На територије општине Жабаљ Ковид амбуланта, која је оформљена по протоколу који је дао министар здравља, прегледано је 129 пацијената, од којих је осам било позитивно на вирус Ковид-19, а сви су лечени и излечени. Задовољан сам односом наших грађана и свих запослених у Дому здравља Жабаљ, који су били максимално посвећени и предани свом раду током ове пандемије. Истакао бих одличну сарадњу са локалном самоуправом током ванредног стања, јер Општина је у сваком тренутку пружила максималну помоћ Дому здравља,” рекао је Никола Јакшић.

Како је једногласно закључено, током ванредног стања услед пандемије вируса Ковид-19, општина Жабаљ није имала губитке, ни финансијске, ни животне. Они који су заражени, излечени су, а помоћ су добили сви којима је била потребна.

Остале вести

Изабран председник Општине Жабаљ

Скупштине општине Жабаљ одржана је у биоскопској сали на којој је конституисана извршна власт. Једногласном одлуком, присутних 19 одборника, изабрани су председник Општине, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.…

Председник Општине и Покајинска секретарка за културу отворили Сабор културног стваралаштва

Сабор културног стваралаштва отворен је данас у дворишту Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Жабљу. Културни догађај, који се састоји од три фазе, отворили су Покрајински секретар за културу, јавно…

Бесплатни мамографски преглед за жене у општини Жабаљ

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић састао се са помоћником покрајинског секретара за здравство др Снежаном Бојанић, кад је договорено да жене из општине Жабаљ добију прилику за бесплатну мамографију, уз…

Жабаљ | Презентација општине