12°

12°

Градска организација слепих Нови Сад у посети општини Жабаљ

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић примио је данас представнике Градске организације слепих из Новог Сада. Божић је са њима разговарао о проблемима са којима се сусрећу слепе особе и особе оштећеног вида. Такође било је речи и о томе на који начин локална самоуправа може помоћи овим људима како би им свакодневно функционисање било што лакше. Божић је додао да је важно радити на подизању нивоа свести како би се омогућило особама са инвалидитетом да буду равноправни грађани у друштву.

Општина Жабаљ је ове године обезбедила средства по конкурсу за рад организације, а планира да и у наредној години настави са пружањем помоћи.Представници Градске организације слепих Нови Сад, захвалили су се председнику Општине Жабаљ на разумевању проблематике са којим се слепи суочавају и изразили су наду да ће сарадња између Општине Жабаљ и њихове организације бити настављена и подигнута на виши ниво.
Градска организација слепих Новог Сада делује на територији града и околним општинама од 1950. године и окупља 550 чланова. Својим богатим програмским активностима и обукама помаже слепим и слабовидим особама да науче самостално кретање уз помоћ белог штапа, учи их Брајевом писму и раду на рачунару, а такође организује и бројне радионице психо-социјалне подршке.
Пријему су присуствовали и члан општинског Већа за социјалну заштиту Ивица Саламун, секретар Градске организације слепих Нови Сад Мирјана Прљевић и други чланови овог удружења.

 

У Жабљу, 06.10.2016. године

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар