22°

22°

Игре без граница – заједно у спорту

Спортска хала у Жабљу била је данас место на ком се одржавала  олимпијада под називом “Игре без граница-спорт за све”, на којој су учествовала деца и омладина са инвалидитетом и посебним потребама. Домаћини су угостили екипе из Новог Сада, Сремске Каменице, Суботице, Куле, Темерина и Титела. Спортска хала у Жабљу, иако велика, била је пуна што учесника што посматрача. Окупило се преко 200 младих спортиста који су показали да иако живе са хендикепом, то за њих није препрека да буду одлични у дисциплинама у којима се такмиче.

Ове игре без граница отворио је члан Оптинског већа задужен за спорт у Општини Жабаљ  Зоран Шолаја, који је поздравио све учеснике и захвалио им се на заиста изузетном одзиву. Учесницима је пожелео пуно успеха на такмичењу као и у животу и истакао да ће локална самоуправа у Жабљу и даље наставити максимално да помаже развој спорта.

У организацији ове манифестације учествовали су : Општина Жабаљ, Спортски савез Општине Жабаљ, удружење Спорт за све Општине Жабаљ, као и удружење Алтруист које окупља особе са инвалидитетом.

У Жабљу, 21.10.2016.

 

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар