ИЗЛЕТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 Општина Жабаљ је на иницијативу председника оппштине Чедомира Божића, започела спровођење акције бесплатних једнодневних излета за најстарије суграђане са територије општине Жабаљ.

Протеклог викенда, пријављени пензионери из сва четири насељена места општине Жабаљ посетили су Опленачки комплекс код Тополе, задужбину краља Петра I Карађорђевића. По доласку, прво су посетили Маузолеј-цркву Светог Ђорђа у којој се налазе крипте свих чланова краљевске породице Карађорђевић. Сама црква је оригинално архитектонско и уметничко здање. Након обиласка цркве посећена је и музеј-кућа краља Петра I Карађорђевића у којој се налазе изузетно вредни експонати који су били власништво Краља ослободиоца. Неке од експоната Краљ је лично носио приликом повлачења Српске војске преко Албаније у Првом светском рату. На крају обиласка посећен је Карађорђев конак и црква-историјски споменици који сведоче о Првом српском устанку.

Једнодневни излет у Тополу и Опленац оцењен је као веома успешан од стране пензионера. Општина Жабаљ ће и убудуће наставити са организовањем оваквих излета широм Србије, о чему ће наши најстарији суграђани бити благовремено обавештени.

 

 

Служба за односе са јавношћу

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено