16°

16°

Локална самоуправа стипендира најбоље студенте општине Жабаљ

Општина Жабаљ наставља са праксом да стимулише младе у њиховим настојањима да постигну што више у сфери свог деловања. И ове године додељене су стипендије најбољим студентима, који су испунили критеријуме на конкурсу за доделу општинских стипендија у школској 2020/2021. Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић и члан Општинског већа за образовање Лазар Чонкић уручили су уговоре о стипендирању најуспешнијим студентима са територије општине Жабаљ, а којих је ове године укупно тринаест.

”Данас смо уручили уговоре о стипендирању нашим најбољим студентима који остварују просечну оцену 9, а којих је ове године тринаест. Локална самоуправа је ове године определила већи буџет за стипендије, па је ове године тај износ 9.000 динара на месечном нивоу. Трудићемо се да и у наредном периоду наставимо тај тренд, јер улагање у младост је улагање у будућност,” рекао је Божић.

Локална самоуправа наставља да препознаје успешне у својој средини у разним видовима активности, а сходно условима које намеће сам буџет, то је можда на изглед скромно, али има другу, много важнију димензију, а то је препознавање  нечијег залагања да се буде најбољи.

 

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено