19°

19°

Мере Кризног штаба Општине Жабаљ

На ванредној седници Општинског штаба за ванредне ситуације, која је одржана јутрос, донете су превентивне мере, у циљу спречавања ширења корона вируса.

Према тим мерама, Позивни центар Општине Жабаљ, који је задужен за помоћ најстаријим суграђанима, ускладио је своје радно време са полицијским часом, односно од данас ради до 18.30, како би запослени били код куће до 20 часова.

Уведено је ново радно време за трговинске и занатске радње, фризерске и козметичке салоне од 6 до најкасније 19 часова, које важи и за угоститељске објекте. Власници тих објеката у обавези су да на вратима назначе колико лица може бити у једном моменту унутар простора, сходно квадратури објекта. Донета је одлука о затварању пијаца и вашара на територији општине Жабаљ.

На свака два сата, биће дезинфикована еко чесма у Ђурђеву, а ЈКП „Чистоћа Жабаљ” и ЈКП „Водовод општине Жабаљ” делиће од врата до врата грађанима обавештење Дома здравља о мерама за лица која очекују долазак рођака из иностранства. Ова предузећа ће, преко својих достављача, делити сва обавештења Општинског штаба за ванредне ситуације, које Општински штаб шаље на адресе грађанима.

Осим наведеног, одлучено је да Општинска народна библиотека „Вељко Петровић“  обустави свој рад током ванредног стања, а запослени ће бити усмерени на волонтерске послове.

Седници су присуствовали командант штаба Чедомир Божић, чланови штаба, директор Дома здравља Жабаљ др Никола Јакшић, начелник полицијске станице Саша Барјактаровић, директори јавних предузећа, директор библиотеке, директорица предшколске установе, комунални инспектор, чланови Општинског већа, као и представници свих месних заједница.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено