Милошевић: Велики помак у развоју културе у општини Жабаљ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић посетила је данас општину Жабаљ. Најпре је посетила ОНБ ”Вељко Петровић”, где су је дочекали помоћник председника Општине задужен за културу и јавно информисање Сергеј Запорожац, као и директор библиотеке Милован Мирков са запосленима. Након тога, посета је настављена обиласком нове позоришно – биоскопске сале у Жабљу, где ју је дочекао председник Општине Жабаљ Чедомир Божић, заједно са сарадницима.

Покрајински секретар Драгана Милошевић најпре је истакла колико је задовољна и поносна на општину Жабаљ када је у питању ресор културе. ”Захвалила бих се председнику Општине Жабаљ и његовим сарадницима на сјајној уложеној енергији у културни садржај ове општине, као и у реконструкцију библиотеке и позоришне сале у Жабљу. Веома је значајно када Општина полаже сву енергију на обнову културног садржаја, а поготово у мањим срединама, где је то непопуларна мера у односу на егзистенцијалне ресоре на које се полаже и више средстава. Данашњом посетом смо установили да Општина Жабаљ много средстава улаже у културне садржаје и реконструкцију културних објеката, а ми мало посла имамо у том смислу, али смо подршка и бићемо увек,” истакла је Драгана Милошевић.

Председник Општине Чедомир Божић захвалио се на данашњој посети, али и на свеобухватној помоћи коју пружа општини Жабаљ када је у питању култура. ”Претходне две године локална самоуправа се трудила да уложи значајна средства у реконструкцију и обнову свих објеката на овој територији а који су намањени за културна дешавања. Општина подржава све културне манифестације, као и удружења чија је основна делатност култура, а надамо се да ћемо уз помоћ Покрајинског секретаријата културу и културна дешавања још више унапредити у престојећем периоду,” рекао је Божић.

Посета је завршена састанком у малој сали Општине, где су договорене смернице за неке будуће пројекте у области културе на територији општине Жабаљ, а кроз које Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама планира да помогне општини Жабаљ.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено