26°

26°

Последње вести

Нема коментара

Изабран председник Општине Жабаљ

Скупштине општине Жабаљ одржана је у биоскопској сали на којој је конституисана извршна власт. Једногласном одлуком, присутних 19 одборника, изабрани су председник Општине, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.…

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић у посети Госпођинцима

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић са председником општине Жабаљ Чедомиром Божићем и покрајинским секретаром за пољопривредом Вуком Радојевићем обишао је пољопривредно газдинство Салонски у Госпођинцима.

„Пољопривредно газдинство Салонски је један од примера пољопривредних произвођача који бележи одличне резултате у сектору повртарства. Постали смо извозници шаргарепе у периоду протеклих пет-шест година, што је доказ да у тако кратком периоду ситуација може да се промени применом најсавременијим технолошких решења“, рекао је Недимовић.

Покрајински секретар Вук Радојевић приликом обиласка постројења за прераду поврћа изразио је велико задовољство радом пољопривредног газдинства Салонски. „Овакав вид производње потребно је форсирати и улагати средства, јер само на тај начин се може постићи задовољавајући приход по јединици површине“, истакао је Радојевић.

Општина Жабаљ издваја значајна средства када је у питању аграр, како каже њен председник Чедомир Божић, а ове године ће неколико подстицајних мера определити ка малим пољопривредним произвођачима.

„Пре свега, субвенционисаћемо камате на краткорочне пољопривредне кредите, који ће бити намењени искључиво за сетву, а определићемо и средства намењена за сточарство. Осим тога, започињемо пројекат електрификације поља, с обзиром на то да настојимо да све већи број површина буде покривен системима за наводњавање“, подвукао је Божић.

Недимовић, Радојевић и Божић су, приликом посете, разговарали са педесетак пољопривредника из сва четири места општине Жабаљ, када је било речи о њиховим потребама и о решавању тренутних проблема.

Остале вести

Изабран председник Општине Жабаљ

Скупштине општине Жабаљ одржана је у биоскопској сали на којој је конституисана извршна власт. Једногласном одлуком, присутних 19 одборника, изабрани су председник Општине, заменик председника Општине и чланови Општинског већа.…

Председник Општине и Покајинска секретарка за културу отворили Сабор културног стваралаштва

Сабор културног стваралаштва отворен је данас у дворишту Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Жабљу. Културни догађај, који се састоји од три фазе, отворили су Покрајински секретар за културу, јавно…

Бесплатни мамографски преглед за жене у општини Жабаљ

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић састао се са помоћником покрајинског секретара за здравство др Снежаном Бојанић, кад је договорено да жене из општине Жабаљ добију прилику за бесплатну мамографију, уз…

Жабаљ | Презентација општине