Министар просвете у посети Жабљу и Чуругу

Министар просвете Младен Шарчевић посетио је Основну школу „Ђура Јакшић“ у Чуругу, када је са директорицом школе, председником општине и чланом општинског већа разговарао о пројектима који су реализовани у тој школи, као и о улагању у сам објекат. Након тога, у згради локалне самоуправе у Жабљу министар се састао са челницима општине.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић захвалио се министру на посети и на свакој помоћи која је усмерена на сектор образовања у тој општини.

„Министар се упознао са радом школе и имао је прилику да се увери колико локална самоуправа улаже у образовање. У претходних годину дана уложили смо значајна средства у образовање, почев од инфраструктуре, преко опремања објеката, до проширења капацитета, додатног техничког особља и унапређења рада образовних установа“, нагласио је Божић.

Министар је истакао да све оно што је видео у чурушкој школи није ништа мање квалитетно од онога у школама у Београду, Новом Саду и другим великим урбаним центрима.

„С обзиром на то да сам обишао целу шајкашку област у једном дану, оно што ми је у шајкашкој посебно занимљиво је што људи у образовању прате све што реформа обухвата и то примењују“, казао је Шарчевић.

Након завршене реконструкције основне школе у Чуругу и улагања у ђурђевачку школу, у току је обнова школе у Госпођинцима, а најављена је адаптација целог објекта жабаљске школе. Процењује се да ће пројекат реконструкције жабаљске школе вредети преко 30 милиона динара, а биће завршен током следеће године.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено