14°

14°

Насиље је ЗЛОчин – пријави га

У оквиру међународне кампање “16 дана активизма против насиља над женама” вечерас је, у сали Скупштине општине Жабаљ, одржана трибина “Насиље је ЗЛОчин-пријави га”. Ова кампања се од 1991. године спроводи између 25. новембра, који се обележава као Међународни дан борбе против насиља над женама и 10. децембра који се обележава као Међународни дан људских права,  те се тако симболично шаље порука да је насиље над женама заправо и кршење људских права.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић обратио се присутнима и истакао да је борба против насиља над женама изузетно важна и да у тој борби не смемо посустати нити прогледати “кроз прсте” насилницима. “Ми као локална самоуправа активно учествујемо у пројектима који имају за циљ заштиту жена, као што подржавамо све активности које се тичу родне равноправности. Обавеза свих нас је да пред насиљем не окрећемо главу, па сходно томе , жртве насиља морамо заштитити, али морамо деловати и превентивно ” истакао је Божић.

Такође, присутнима су се обратили и директорка Покрајинског завода за равноправност полова Диана Миловић која је истакла важност препознавања насиља у породици и Ивана Зелић чланица Мреже СОС Војводина, која је говорила о  томе какво се све насиље дешава у породици и о томе како друштво, а и појединци, могу помоћи жртвама насиља. Поред њих, присутнима су се обратили и Мирослав Буњевачки директор центра за социјални рад “Солидарност” и Горан Павловић испред полицијске станице Жабаљ, који су говорили са чиме се сусрећу у раду на терену и колико је насиље над женама присутно на територији општине Жабаљ.

Читава ова кампања има за циљ информисање жена о начину заштите од насиља, као и јачање капацитета локалне самоуправе како би се што ефикасније заштитиле жене које трпе насиље.

Вечерашња трибина је део пројекта који спроводи Покрајински завод за равноправност полова и биће реализован у 7 градова и општина у Војводини.

У Жабљу, 30.11.2016.

Служба за односе са јавношћу

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар