21°

21°

Нетачне тврдње о доласку миграната у општину Жабаљ

У циљу спречавања ширења дезинформација а самим тим и панике, а на основу пласирања вести на друштвеним мрежама да ће већи број миграната бити настањен на територији општине Жабаљ, председник ове Општине Чедомир Божић апеловао је на све суграђане да овакве и сличне информације схвате као дезинформацију, односно као лажну вест.

Информације које се пласирају на друштвеним мрежама, као и усменим путем су апсолутно  нетачне, злонамернe и објављују се зарад прикупљања јефтиних политичких поена усред кампање за изборе који следе. Због тога су надлежне службе Општине Жабаљ обавестиле полицију, а против лица које овакве информације пласирају у јавност биће поднете пријаве због кривичног дела изазивања панике и нереда речено је у службе за односе са јавношћу Општине Жабаљ.

Председник општине Жабаљ је поручио свим житељима да не брину због ових лажних вести и да ће надлежне службе ове Општине у сарадњи са полицијском станицом у Жабљу предузети све неопходне мере да се овакав начин дезинформисања друштва заустави, а самим тим и подстицања страха код становништва.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено