26°

26°

НОВА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА У ОПШТИНИ ЖАБАЉ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

У сва четири насељена места општине Жабаљ биће постављена нова соларна аутобуска стајалишта. То је данас потврђено потписивањем Уговора са Покрајинским секретаријатом за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Уговором је предвиђено да Покрајнски секретаријат финасира овај проекат са скоро 4 милиона динара, док ће Општина обезбедити 900000,00 динара.

Стајалишта ће бити постављена на местима са највећом фреквенцијом путника. Иначе, ова аутобуска стајалишта напајају се струјом помоћу соларних панела. Ова стајалишта садрже и бежичну рачунарску мрежу, систем видео надзора, прикључке за пуњаче мобилних телефона, аутоматски позив уколико дође до вандалског понашања на стајалишту и још доста тога. Поред основне намене, ова стајалишта пружају путницима још много садржаја, али важна су такође са аспекта заштите животне средине, јер се напајају из обновљивих извора енергије.

Испред општине Жабаљ, Уговор је потписао је помоћник председника општине Радован Плачкић, док је испред секретеријата Уговор потписао Покрајински секретар Ненад Грбић.

Служба за односе са јавношћу

 

 

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено