18°

18°

Нови закључци Општинског штаба за ванредне ситуације

Општински штаб за ванредне ситуације на ванредној седници одржаној дана 21.03.2020.  године донeла је следеће закључке:

У складу са мерама Владе Републике Србије забрањује се јавно окупљање у затвореном простору, тако да у затореном простору не може боравити више од 5 особа.

Забрањуjе Угоститељским објектима (ресторани, кафићи, кладионице, играонице…) да пружајуу услуге конзумирања  хране и пића у самом објекту или у башти угоститељског објекта.

Забрањује се улазак грађана у угоститељске објекте и баште угоститељских објеката. То значи да грађанин може да купи храну и пиће „за понети“, а не може да купљену храну и пиће конзумира за столом или шанком у самом угоститељском објекту или у башти угоститељског објекта. Уколико угоститељ жели да врши своју делатност за време трајања ванредног стања, неопходно је да успостави доставну службу која би испоручивала храну и пиће за понети или да организује шалтер преко кога би се продавала храна и пиће без уласка  у сам угоститељски објекат. При томе радници у угоститељком објекту морају да буду опремљени одговарајућом хигијенско-техничком опремом  за спречавање ширења заразне болести.

Забрањује се боравак у свим парковима и јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт у сва четири насељена места општине Жабаљ почев од 21.03.2020. од 20 часова. За реализацију овог Закључка надлежна је ЈКП „Чистоћа“ Жабаљ. Задужује се ЈКП „Чистоћа“ да постави табле о забрани у парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт у сва четири насељена места.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено