25°

25°

OБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЖАБАЉ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Свечаном академијом у холу основне школе Милош Црњански обележен је Дан општине Жабаљ. На почетку програма мешовити хор “Пасторала” отпевао је Химну Републике Србије. Након извођења химне, и уводних речи водитеља програма Југослава Крајнова, присутнима се обратио председник општине Чедомир Божић. Божић је у свом говору истако шта се све реализовало у Општини у протеклих годину дана, а посебно се осврнуо на планове и пројекте који ће бити реализовани у наредном периоду.

Након говора председника уручене су Митровданске награде, повеље и захвалнице најбољим појединцима и удружењима, као и награде за најбољим ученицима. Овогодишњи добитници Митровданске награде су Тиркајла Славко из Ђурђева и Весна Стјепановић из Чуруга. Такође, Митровданска награда постхумно је додељена и Мирјани Крајнов за изузетно велики допринос у развоју наше општине. Митровданску повељу добили су Пера Цвијетковић из Чуруга, Петар Бубњевић и Владимир Салонски из Госпођинаца. Митровданску захвалницу ове године добили су Сања Матић из Жабља, Јована Божић и Стефан Лончарски из Чуруга и Земљорадничка задруга из Госпођинаца за несебично финансијско и материјално помагање свих културних, спортских и друштвених дешавања у Месној заједници Госпођинци, помоћ Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима Награде за најбоље ученике добили су Анита Барна, Мариа Гал и Милош Бојанић из Жабља, Катарина драпшин из Госпођинаца, Оливера Бакурски из Ђурђева и Давид Дугоњић из Чуруга.

Културно уметнички део свечане академије увеличали су Српски Православни Појци и глумци Иван Вучковић и Александар Лазић.

Служба за односе са јавношћу

 

 

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено