Обележена Дечија недеља у општини Жабаљ

У оквиру обележавања Дечије недеље, у згради Општине приређен је пријем за ученике и представнике основних и средње школе са територије општине Жабаљ. Децу је угостио председник Општине Чедомир Божић који је им је пожелео добродошлицу и пријатан боравак у згради Општине.

Божић: Децо, улажите у своје знање.а То је улагање у будућност.

Најмлађи наши суграђани имали су прилику да се ближе упознају са радом и функционисањем локалне самоуправе, као и да обиђу просторије у којима раде функционери и службеници Општине Жабаљ. У обраћању гостима, председник Општине је рекао да свако друштво мора посветити максимално залагање за младе нараштаје. “У друштву каквом тежимо да будемо деца треба да буду у центру пажње сваког дана, а сваки дан и недеља треба да буду дечији дан и дечија недеља” истако је Божић. Локална самоуправа препознаје значај улагања у младе и издваја значајна средства како би се деци обезбедили најбољи услови за раст, развој и усавршавање. “Деца су наша будућност. Она разумеју све што им се каже, а на нама је да им помогнемо да израсту у квалитетне људе који ће поштоват праве вредности и поштовати једни друге” рекао је Божић и додао : “Задовољство ми је што могу да проведем време са са овим младим људима. Они ће данас имати прилику да нешто виде и науче од мене, а и ја ћу моћи нешто од њих да научим, јер су  маштовитији и даровитији”. Такође, Божић је нагласио деци, да улажу у своје знање, јер је то инвестиција у будућност. “Знање вам нико не може одузети и једино знањем можете даље развијати нашу локалну заједницу”, подвукао је Божић.

Поред председника, испред Општине Жабаљ, пријему су присуствовали и председник Скупштине општине Радован Чолић и члан општинског Већа за образовање Лазар Чонкић.

У Жабљу, 07.10.2016. године

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар