22°

22°

Обезбеђена средства за реконструкцију водоводне мреже у улици Ђуре Јакшића у Чуругу

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић потписао је данас у Покрајинској влади са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство Уговор о додели бесповратних средстава за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини, у вредности од око 22 милиона динара, од чега Покрајина обезбеђује 17 и по милиона динара, а локална самоуправа ће издвојити скоро пет милиона динара. Средства ће бити усмерена ка реализацији пројекта „Реконструкција водоводне мреже у Улици Ђуре Јакшића у Чуругу“.

„За наредну годину планирамо значајна улагања путем конкурса које ћемо наставити, али и финансирањем припреме пројектене документације за изградњу великих постројења за производњу питке воде и пречистаче отпадних вода у локалним самоуправама. Тај велики посао реализоваћемо уз подршку председника Александра Вучића и Владе Србије, реализацијом Националног инвестиционог плана“, казао је председник Мировић.

”У наредном периоду почеће радови на реконструцији водоводне мреже, а планира се да у наредне две године буде потпуно обновљена целокупна водоводна мрежа у сва четири насељена места. Помоћ Покрајине у износу од 17 и по милиона динара је од великог значаја за Општину Жабаљ, и у многомо ће нам олакшати реализацију овог пројекта. Оно што Општина Жабаљ има као план за наредну годину, а односи се на водоснабдевање, је изградња фабрике воде. Наравно ово је пројекат чије реализација не може да се очекује у једној календарској години, па се реализација истог планира у наредне три године,” рекао је председник општине Жабаљ Чедомир Божић.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено