27°

27°

ОБИЛАЗАК ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У ЖАБЉУ

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић са сарадницима, обишао је храм Светог Николаја у Жабљу. Њих су дочекали свештеници храма Миладин Бокорац, Милан Ђурић и Ранко Милојевић.

Тема разговора била је шта се то до сада урадило по питању реновирања храма, као и о плановима за наредни период. Председник Божић је рекао да је општина у овој години издвојила два милиона динара за неоходне радове на реконструцији. „Наставићемо да помажемо адаптацију цркава на територији целе општине. Обнова храмова је дуг процес који захтева значајна новчана средства и ми као општина заједно са људима добре воље, радимо све што је у нашој моћи како би обезбедили неопходна средства за реконструкцију. Ове године, на храму Светог Николаја, завршена је реконструкција торња и западне стране фасаде. У наредном периоду очекујем да се заврши комплетна фасада, кров као и спољно осветлење храма“ истако је Божић.

Делегацију општине Жабаљ поред председника Божића чинили су и председник Скупштине општине Радован Чолић, председник Савета месне заједнице Жабаљ Радомир Злоколица, помоћник председника општине Радован Плачкић и члан Општинског већа Милорад Тргић.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено