24°

24°

Обилазак радова на реконструкцији пута

Министри у Влади Републике Србије Зорана Михајловић и Горан Кнежевић, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, директор ЈП Путеви Србије Зоран Дробњак, представници Европске банке за обнову и развој као и руководство Општине Жабаљ нас челу са председником општине Чедомиром Божићем, обишли су данас радове на магистралном путу I Б реда број 12 Нови Сад-Зрењанин, деоница између Каћа и Зрењанина.

Према речима људи из ЈП “Путеви Србије” на реконструкцију овог дела саобраћајнице биће утрошено нешто више од 760 миниона динара. Средства за овај пројекат обезбеђена су из буџета Републике Србије, а део средстава је обезбеђен кроз финансирање Европске банке за обнову и развој. Како је наведено приликом презентације пројекта реконструкција ће бити урађена по највишим стандардима и обухватиће изградњу кружног тока на Жабаљској раскрсници. Такође, биће реконструисан и приступ ка насељеном месту Арадац, раскрсница на старом путу за Жабаљ и раскрсница код моста преко Тисе, као и бројни прилази са атарских путева. Иако се ради о магистралом путу, пројектом је предвиђено да се реконструкција ради као да је упитању ауто-пут, што ће сигурно довести до повећања безбедности свих учесника у саобраћају.

Укупна дужина пута који ће бити реконструисан је 24 километра. Радове изводи предузеће “Војпут” из Суботице, а завршетак реконструкције се очекује до 15. новембра 2017. године.

 

У Жабљу, 07.04.2017.

Служба за односе са јавношћу

 

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар