24°

24°

Одржан други Сајам за пензионере у Жабљу

Други по реду Сајам за пензионере ”Пензиoнер наша обавеза” одржан је данас у жабаљској спортској хали. Том приликом, најстарији суграђани уживали су у понудама и попустима које су за њих припремили излагачи, као и у пригодном културно уметничком програму. Општина Жабаљ организовала је сајам, са циљем да подстакне различите врсте помоћи пензионерима, а на сајму су се представиле лабораторије, Дом здравља, банке, осигуравајуће компаније, геронтолошки центри…

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић изразио је велико задовољство постојањем једне овакве манифестације на овом подручју. ”Управо данашња манифестација је доказ да локална самоуправа брине о својим најстаријим суграђанима. Данас се по други пут организује Сајам за пензионере под називом ”Пензионер наша обавеза”, и управо то и мислимо, да је наша обавеза да се бринемо о нашим најстаријим суграђанима, и то ћемо и у будуће да чинимо. Локална самоуправа ће дефинисати низ мера које се односе на пензионере, ту најпре мислим на бесплатан превоз, а такође наставићемо и са праксом бесплатних излета које организујемо већ дужи временски период. На територији општине Жабаљ постоји неколико удружења пензионера, а локална самоуправа их редовно помаже путем конкурса, и то је пракса која је устаљена већ неколико година,” истакао је Божић.

Општина Жабаљ наставиће и у будуће да организује сличне манифестације и на тај начин окупља своје најстарије суграђане, а уједно и ослушкује њихове жеље и потребе.

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено