21°

21°

Одржан Међународни фестивал фолклора у Чуругу

Oвог викенда у препуној сали Дома културе у Чуругу одржан је целовечерњи  Mеђународни фестивал фолклора “Игра и песма не познају границе” у организацији ДОНКТ “Прело” из Чуруга. Домаћини су угостили више од сто учесника овог фестивала, и то чланове удружења за за очување традиције и развој културно – уметничког стваралаштва ”Башлија” из Илиџе – Сарајево, као и Културно – уметничко друштво ”Коловит” из Босанске Градишке.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић са сарадницима присуствовао је овом догађају, и на самом почетку се обратио свим присутнима. ”Најпре бих пожелео добродошлицу  нашим гостима из Сарајева и Босанске Градишке, али бих и честитао домаћинима, ДОНКТ ”Прело”, на  врхунској организацији фестивала. Истакао бих да сам веома задовољан, јер је видан помак и напредак у културном сегменту на подручју општине Жабаљ, и локална самоуправа ће настојати да помаже, како финансијски, тако и логистички, све догађаје овог типа или сличне, а који воде ка подизању културе на једну вишу лествицу,” нагласио је Божић.

Након поздравног говора председника Општине, најпре су наступили представници ДОНКТ ”Прело”, који су као домаћини отворили фестивал.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено