17°

17°

Одржана пета по реду манифестација ”Ђурђево отвореног срца”

Пета по реду манифестација „Ђурђево отвореног срца” одржан је у суботу увече на спортском полигону у центру села. Дуго најављивани наступ Жељка Бебека окупио је око 2.500 посетилаца, што Ђурђевчана, што Новосађана и мештана околних села на концерту под ведрим небом.

Вече је почело наступом састава „100’с и пријатељи”, који су се након неколико година поново окупили, специјално поводом ове манифестације. Од 23 часа наступио је чувени Жељко Бебек, који је усијао атмосферу легендарним хитовима, у којима су уживали и најмлађи, а и они старији посетиоци пођеднако. Крај вечери био је резервисан за наступ рођеног Ђурђевчанина ди-џеј Мтхазе, који се бави „техно“, „минимал хаус“ и „андерграунд“ електронском музиком.

Манифестацију која доводи у Ђурђево најистакнутије музичаре домаће сцене организује Удружење „Уједињене боје звука”. Током пет година окупили су на концертима скоро 15.000 посетилаца. Портпаролка Удружења „Уједињене боје звука“ Александра Кнежић каже да очекивања расту из године у годину и да се организатори труде да прошире и побољшају садржај манифестације. Удружење се бави и промоцијом туризма општине Жабаљ и самог села, односно промоцијом заштитног знака Ђурђева – лубеница.

Манифестацију је и ове године, као и сваке предходне, подржала Општина Жабаљ.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено