Одржан седми ”Жабаљ голф турнир”

Седми по реду „Жабаљ голф турнир“ одржан је током викенда у жабаљском Голф клубу „Центар“, под покровитељством локалне самоуправе, уз помоћ општинске Туристичке организације.

Овогодишњи „Жабаљ голф турнир“  први пут је одржан у марту, те је тако званично отворио сезону турнира на том голф терену.

”Све више средстава из буџета Општине Жабаљ се опредељује за развој туризма, а резултат тога је управо и већа посећеност од стране туриста нашој општини. Данас се одржава седми по реду турнир у голфу, под покровитељством Општине Жабаљ у сарадњи са Туристичком организацијом општине Жабаљ, и лепо је видети да је посећеност истог сваке године у порасту. Голф центар и голф терену се простиру на 40 хектара, и представљају најзначајнији производ туристичке понуде наше општине”, нагласио је Божић.

”Кроз овај турнир Туристичка организација општине Жабаљ настоји да промовише голф као туристички производ, али и голф као спорт.  Стратегијом развоја туризма Републике Србије голф је коначно препознат као туристички производ, а Стратегијом аутономне покрајине Војводине смо дефинисани у регији Нови Сад и околина. С обзиром да је наш терен највећи у Србији и да ће ускоро добити још девет рупа, самим тим биће спреман за међународно такмичење, што ћемо ми као Туристичка организација искористити да што већи број туриста доведемо у општину Жабаљ,” завршава Марија Чупић, директор Туристичке организације општине Жабаљ.

Општина Жабаљ сваке године  повећава буџет за развој и промоцију туризма, а  организатори турнира изразили су задовољство што се сваке године повећава улагање у инфраструктуру голф терена, по којима је општина Жабаљ постала препознатљива у региону, као и што сваке године расте број посетилаца.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено