22°

22°

Одржана ”Чурушка регата” по једанаести пут

Једанаеста ”Чурушка регата” одржана је на обали реке Тисе у Чуругу, у организацији Спортског савеза Општине Жабаљ и удружења ”Спорт за све”. Велики број учесника и љубитеља ове манифестације пловили су Тисом од Чуруга до Бачког градишта, где су ручали и дружили се, а по повратку, у последњих 100 метара симболично су се такмичили.

Ова манифестација је рекреативног карактера, а надметање без посебних правила у броју чланова посаде и величини и врсти пловила надгледали су рониоци и чувари, који су све време били уз учеснике.

Зоран Шолаја, члан Општинског већа за спорт, изразио је велико задовољство што је управо оваква једна манифестација постала сада већ традиција на обали Старе Тисе. ”Локална самоуправа је у сарадњи са Спортским савезом Општине Жабаљ и удружењем ”Спорт за све” организовала сада већ традиционалну ”Чурушку регату”, једанаесту по реду. Посебно ми је драго што смо ове године, поред такмичара из општине Жабаљ, окупили и велики број такмичара из осталих места, а за најбоље су обезбеђене награде. Општина Жабаљ у великој мери помаже све спортске манифестације са овог подручја, јер улагање у спорт је улагање у младост, а то нема цену,” нагласио је Шолаја.

Ова манифестација је и ове године, као и све предходне, реализована под покровитељством Општине Жабаљ.

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено