22°

22°

Одржана јавна дебата у циљу израде Стратегије културног развоја Општине за 2020.

Помоћник председника Општине Жабаљ задужен за културу и јавно информисање Сергеј Запорожац одржао је у просторијама локалне самоуправе јавну дебату са представницима културних друштава, као и са представницима удружења која функционишу у циљу промоције културе на територији општине Жабаљ, а тeма дебате била је израда Стратегије културног развоја Општине Жабаљ за 2020. годину.

Том приликом, Запорожац је објаснио зашто је Сектор за културу и јавно информисање покренуо израду те стратегије.

„Сматрамо да ће овај документ бити прави пут ка креирању добре културне политике на овом подручју, а на дебати смо имали отворену комуникацију са свима који су присуствовали и разговарали смо о стратешким проблемима, као и о елементима будуће стратегије. У наредном периоду, предлог ће се наћи на столу Општинског већа, када би требало да буде донета одлука о формирању стручног тима за израду стратегије. Задатак тог тима биће да изврши истраживања и анализе и да погледа примере из других држава, како би на користивим примерима изградили, како кажу, добру културну будућност општине Жабаљ. Део стратегије биће усмерен ка инфраструктури, а биће лоцирани сви постојећи културни објекти и они који потенцијално то могу бити, како би систем био потпуно заокружен, односно како би сви културни чиниоци могли да изводе своје програме и да несметано организују своју делатност. У оквиру стратегије, биће уобличен календар културних манифестација, како би на основу њега могао бити креиран и бренд општине, који се односи на туристичко-културно-информативну понуду. Драго ми је што су сви присутни били отворени за разговор и што су свесрдно подржали наш предлог и иницијативу“, задовољан је Запорожац.

Како је поручено, у наредном приоду биће обављени разговори и са представницима јавних културних установа, као и са индивидуалним носиоцима културе и уметности из општине, како би били створени услови за доношење одлуке о изради нацрта Стратегије културног развоја, који би касније био представљен свим релевантним културним чиниоцима и предложен Скупштини на усвајање.

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено