18°

18°

Одржана обука ”Start Agro Up” у организацији Регионалне развојне агенције Бачка

Регионална развојна агенција Бачка одржала је обуку под називом ”Start Agro-Up” која се спроводи у оквиру пројекта ”АГРОПОДРШКА – ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ РУРАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ У РЕГИОНУ БАЧКА”,  у просторијама Општине Жабаљ.

”АГРОПОДРШКА – ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ РУРАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ У РЕГИОНУ БАЧКА” одобрен је кроз UNDP пројекат ”Помоћ за трговину – подршка јачању произвођачких капацитета агро – индустријског сектора у Републици Србији” који финансира Влада Руске Федерације, а основни циљ овог пројекта је подршка развоју руралне економије у региону Бачка кроз  одрживо коришћење локалних капацитета, како би се унапредио квалитет живота локалног становништва.

 

Предавању је присуствовало двадесетак пољопривредника са територије општине Жабаљ, а том приликом су од предавача проф. др. Јелене Бороцки са Факултета техничких наука и Марије Прокопић, руководиоца пројекта за развој МСП из Регионалне развојне агенције Бачка,  могли да се информишу како да покрену сопствени бизнис, који су то могући извори финансирања, која је то неопходна документација при конкурисању, како се израђује бизнис план, информацијама о правној регулативи итд.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено