21°

21°

Одржана завршна приредба пројекта ”ИНКЛУЗИЈА није ИЛУЗИЈА”

Удружење родитеља и хранитеља деце и одраслих са инвалидитетом ”Алтруист”’ из Жабља и Удружење грађана ”Бајка” одржали су заједничку приредбу поводом завршета пројекта ”ИНКЛУЗИЈА није ИЛУЗИЈА”. Приредба је одржана у дворишту и просторијама удружења ”Алтруист”, а присуствовали су помоћник председника општине Жабаљ Ново Доведан, шеф кабинета Урош Радановић, председник општине Темерин Ђуро Жига, као директорка Дневног центра Темерин Биљана Маричић.

Помоћник председника општине Жабаљ Ново Доведан веома је задовољан овим пројектом. ”Локална самоуправа ће настојати да подржи што више оваквих пројеката, како финансијски, тако и логистички. Циљ нам је да остваримо што бољу сарадњу са овим удружењем, и подржимо сваку њихову акцију и замисао. Веома сам задовољан пројектом ’’ИНКЛУЗИЈА није ИЛУЗИЈА’’, као и данашњом приредбом, која мислим да никога од присутних није оставила равнодушним,” завршио је Ново Доведан.

Деца и млади са сметњама у развоју, корисници услуга Дневног центра из општине Жабаљ и општине Темерин, почетком јула отпутовали су на одмор и рехабилитацију у Врњачку Бању, у организацији Удружења грађана “Бајка” из Темерина и Удружења родитеља и хранитеља деце и одраслих особа са инвалидитетом “Алтруист” из Жабља. Путовање је обезбедило  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на челу са министром Зораном Ђорђевићем.

Путовање је део пројектних активности пројекта ’’ИНКЛУЗИЈА није ИЛУЗИЈА’’ који се спроводи у Темерину и Жабљу током лета, уз велику подршку Министарства, а чији су носиоци поменуте цивилне организације. Циљ пројекта је да се, овој посебно осетљивој угроженој социјалној групи, обезбеди што квалитетнији и лепши живот и одрастање у својим локалним срединама и многобројни садржаји учине доступним.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено