10°

10°

Општина Жабаљ добила 19 милиона динара за реконструкцију водоводне мреже на конкурсу Покрајинског секретеријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство

У згради Покрајинске владе у Новом Саду потписани су уговори о суфинансирању изградње и реконструкције водних објеката и канализационе мреже. На Конкурсу који је спровео Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, општина Жабаљ је добила бесповратна средства у износу од 19 милиона динара, док ће се пројекат са додатних 5 милиона динара финансирати из буџета општине. Уручењу уговора присуствовали су и председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, као и представници локалних самоуправа која су добила средства. Испред општине Жабаљ, уговор је потписао председник општине Чедомир Божић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић  истакао је да су у буџету за 2017, за интегрално управљање водама предвиђене 4,5 милијардe динара, што је 11 одсто више него у овогодишњем буџету. „На нама је да правилном употребом средства и сарадњом са локалним самоуправама, оправдамо заједничку политику и план да са више средства урадимо више за Војводину“, рекао је Мировић. Секретар Радојевић рекао је да је на Конкурс стигло укупно 75 пријава, а средства су одобрена за 27 у укупном износу од 280 милиона динара. Он је истакао да ће локалне самоуправе у 2017. години моћи да, поред реконструкције водних обејката и канализационе мреже, конкуришу за многе друге пројекте. Председник општине Жабаљ Чедомир Божић изразио је захвалност Покрајинској влади и рекао да ће ова средства обезбедити грађанима општине Жабаљ сигурније и стабилније снабдевање водом. “Ово су веома значајна средства за локалну самоуправу Жабаљ, јер ће се реализацијом пројекта реконструкције водоводне мрежеже, решити један велики проблем на задовољство свих грађана општине” рекао је Божић.

У Жабљу, 16.12.2016.

Служба за односе са јавношћу

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар