16°

16°

Општина Жабаљ добила средства за уређење каналске мреже

Помоћник председника општине Жабаљ Радован Плачкић, присуствовао је уручењу Уговора о уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта. Од планираних 8.5 милиона динара колико је потребно за уређење каналске мреже у општини Жабаљ, Покрајинска влада обезбедила је половину средстава, док ће другу половину обезбедити Општина.

Уговоре су представницима локалних самоуправа уручили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и ресорни секретар Вук Радојевић.

У свом обраћању, поводом значаја мера за унапређење пољопривреде и развој села у нашој покрајини, потпредседник Милићевић је навео да је реч о једној од најзначајнијих конкурсних линија ресорног секретаријата, као и целе Покрајинске владе, и по обиму и по суштини.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је истакао да је реч је о пројекту који захтева континуирани приступ.

„Нова Покрајинска влада од јуна ј прошле године један од акцената ставила на водопривреду, и нови ребаланс буџета, управо говори томе у прилог кроз средства издвојена у ове намене“, нагласио је Радојевић. Он је навео да су данашња улагања од 920 милиона динара за уређење каналске мреже, заједничка инвестиција, у којој је Секретаријат учествовао са 480 милиона динара, а учешће локалних самоуправа 440 милиона динара. На овај начин ће се заједничким средствима обезбедити додатне финансије водопривреди Војводине и радити, и на уређењу црпних станица, испуста, устава и пропуста, односно на свеукупном уређењу свих водопривредних објеката у оквиру каналске мреже.

Подели:
Нема коментара

Напишите коментар