26°

26°

Општина Жабаљ на 40. Међународном сајму туризма у Београду

Општина Жабаљ представила се на 40. Међународном сајму туризма у Београду који се одржава од 22. до 25. Фебруара текуће године. Циљ представљања јесу туристички, културни и уметнички потенцијали општине Жабаљ. Председник ове општине, Чедомир Божић, у оквиру посете штанда Туристичке организације општине Жабаљ истакао је важност представљања свих потенцијала које ова општина има истакавши следеће:

   

Општина Жабаљ се по једанаести пут представља на Међународном сајму туризма у Београду. Наше туристичке потенцијале на прави начин представља Туристичка организација наше општине. Сви који се одлуче да посете нашу Општину пре свега ће уживати у гастрономској понуди, затим у призорима заштићене природе међу којом су смештени споменици културе који говоре о нашем историјату. На овом подручју пружају се многе могућности у рекреативном смислу по којима смо препознатљиви и јединствени. Издвојио бих голф терене, затим велику заступљеност лова и риболова – паркови природе Стара тиса и Јегричка представљају правуо оазу за пецароше. Наши планови су усмерени ка константном унапређењу инфрастуктуре у смислу пружања бољих услова како за грађане Жабља тако и за све оне који посете нашу Општину. Издвојио бих изградњу спортско рекреативног центра у Госпођинцима, затим идејни пројекат реконструкције Чурушког кеја, уређивање прилаза Јегричкој лепотици и још прегршт  пројеката који ће умногоме унапредити животни стандард . Ове године ћемо нашу туристичку понуду проширити и организацијом многих културних манифестација попут : Путем сира и меда, Међународног сабора фолклора, Дечије олимпијаде, Културног лета у Жабљу и других, закључио је Божић.

    

 

Посетиоци штанда Туристичке организације општине Жабаљ поред мултимедијалног представљања на лед екранима свих туристичких, културних и уметничких потенцијала могли су да уживају у гастрономској понуди, вину, меду и слаткишима.

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено