"/> Општина Жабаљ обезбедила двадесетчетворочасовну заштиту целокупног атара - Žabalj | Prezentacija opštine

14°

14°

Opština Žabalj obezbedila dvadesetčetvoročasovnu zaštitu celokupnog atara

Drugu godinu zaredom, Opština Žabalj obezbedila je zaštitu celokupnog atara, odnosno 32.000 hektara obradivog zemljišta i to u dogovoru sa poljoprivrednicima, a u saradnji sa profesionalnom agencijom za video nadzor i obezbeđenje, Poljočuvarskom službom JKP „Čistoća Žabalj“ i uz konstantnu podršku lokalne policije. Na taj način biće zaštićeni od krađa svi poljoprivredni usevi na teritoriji opštine. Lokalna samouprava izdvojila je za to više od milion i po dinara, dok su poljoprivrednici obezbedili 900.000 dinara.

Predsednik opštine Čedomir Božić ističe da se svaka odluka u vezi sa poljoprivredom donosi isključivo u dogovoru sa samim poljoprivrednicima i predstavnicima poljoprivrednih udruženja.

„Poštujemo naše poljoprivrednike i njihove predloge i isključivo ti predlozi i sugestije su osnova da se realizuju sve aktivnosti, što je jedan od dokaza naše odlične saradnje“, kaže Božić.

Sve učestalije krađe u atarima širom opštine Žabalj tokom proteklih godina razlog su angažovanja profesionalne agencije za obezbeđivanje, koja će u saradnji sa policijom 24 sata motriti na obradivo zemljište, čiji vlasnici su svakodnevno trpeli veliku štetu. Prošle godine se ta ideja pokazala odličnom, stoga je odlučeno da se nastavi sa tom vrstom zaštite.

Poljoprivrednik iz Žablja Đorđe Drakulić zadovoljan je tom akcijom i kaže da je urodila plodom, jer je zaista smanjen broj krađa.

„Zaštita atara na ovaj način odlično se pokazala, mnogo nam je značilo postavljanje kamera, koje je istinski imalo efekta, a svaki poziv građana agencija je  maksimalno ispoštovala“, kaže Drakulić, dok Radoslav Novakov, koji se bavi i poljoprivredom i stočarstvom u Žablju, dodaje da se odmah složio sa idejom lokalne samouprave i od kako je zaživela, kaže, na njivama je sve pod kontrolom, a smanjio se i broj krađa stoke.

Mole se svi građani koji uoče počinioce krađe, da odmah izveste kontrolni centar na broj telefona 062/882-14-17.

Podeli:
Nema komentara

Postavljanje komentara nije dozvoljeno