13°

13°

Opština Žabalj obezbedila udžbenike za sve prvake sa svoje teritorije

U osnovnim školama u sva četiri mesta opštine Žabalj priređen je svečani doček za prvake. Tom prilikom, najmlađi školarci dobili su na poklon od lokalne samouprave komplet udžbenika za tekuću školsku godinu. Ukupno je upisano 262 prvaka, od toga u Žablju 91, u Gospođincima 43, u Čurugu 69 i u Đurđevu 51 koji će nastavu slušati na srpskom i osam učenika koji će nastavu slušati na rusinskom jeziku.

Predsednik opštine Čedomir Božić dočekao je prvake u Đurđevu, poželevši im tom prilikom srećno i uspešno školovanje.

„Polazak u školu predstavlja početak puta koji je najlepši, najzanimljiviji i nosi sa sobom mnoge uspomene, ali on zna da bude i te kako težak ukoliko se tom putu preskaču školske obaveze i zadaci koji budu bili pred vama. Trudite se da budete odlični učenici, da slušate svoje učiteljice i pokušajte da kao kroz igru rešavate i najteže zadatke koji vam budu postavljeni“, istakao je Božić, dodajući da će Opština Žabalj i dalje nastojati da omogući sve neophodne tehničke uslove, kako bi i budući prvaci nesmetano pohađali nastavu.

Član Opštinskog veća za obrazovanje i nekadašnji nastavnik tehničkog u Žablju Lazar Čonkić dočekao je žabaljske prvake i poručio im da onaj ko ima znanje, može da vlada situacijom i da bude moćan u svom poslu.

„Naši prvaci imaju sreće što su sve četiri škole izuzetno dobro opremljene i što imaju stručne i iskusne učitelje i nastavnike, te treba da napune glavice sa što više znanja, jer uvek ima šta da se nauči, a svi znamo da je znanje najveća moć“, rekao je Čonkić.

Sada kad imaju sve uslove i pomoć sa nekoliko strana, prvacima ostaje da daju najbolje od sebe i da im svakodnevni odlazak u školu ne pada teško. A s obzirom na to da su se prvog dana odlično uklopili sa drugarima i učiteljicama, neće im biti problem da sigurno plivaju školskim vodama.

Podeli:
Nema komentara

Postavljanje komentara nije dozvoljeno