24°

24°

Општина Жабаљ потписала уговор са представницима највећег дечјег музичког такмичења у Србији

Општина Жабаљ потписала је уговор са представницима највећег дечјег музичког такмичења у земљи „Србија у ритму Европе“, што ће омогућити деци са територије општине Жабаљ да у будућности свој таленат представе широком аудиторијуму.

Највеће дечије музичко такмичење „Ритам Европе“, које се емитује на телевизији са националном покривеношћу има традицију дугу већ десет година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. То је такмичење које окупља децу основног и средњошколског узраста, која поред свог града или општине представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела и Аустралије. Укупан број градова представника – такмичара је 20 у једној земљи. Процес припрема деце за живи телевизијски пренос траје шест месеци, током којих се деца обучавају са телевизијским тимовима „Ритма Европе“ да у живом телевизијском преносу представе додељену земљу Европе, Израел и Аустралију.

”Изузетна прилика за децу из наше општине да се представе на једном овако великом такмичењу, покажу свој таленат, и самим тим буду и презентери општинe Жабаљ. Поносан са што општина Жабаљ има прилику да учествује у програму који афирмише пријатељство међу народима”, нагласио је Божић.

Победник такмичења одређује се сабирањем СМС гласова и гласова жирија градова учесника. Град победник као награду добија следеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града, а деца града победника наградно путовање у земљу коју су у живом телевизијском програму представљала.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено