30°

30°

Општина Жабаљ прославила Митровдан у новом Дому културе

Централна свечаност поводом Дана општине Жабаљ – Митровдана одржана је у обновљеној некадашњој биоскопској и позоришној сали, која је на Митровдан отворена као Дом културе. Нови Дом културе отворли су председник Општине Жабаљ Чедомир Божић и директор ОНБ ”Вељко Петровић” Милован Мирков, а потом је служен славски обред, када је обележен Дан општине – Митровдан.

Свечану академију је, извођењем Химне Републике Србије, отворила позната певачица изворне музике и прошлогодишња представница Србије на Такмичењу за песму Евровизије Даница Крстић. Током програма, наступила је и плесна трупа „Уна сага Сербика“, која је позната по кореографијама које спајају традиционалан и модеран плес, а заједно су наступили Етно група „Василис“ из Ђурђева, ДОНКТ „Прело“ из Чуруга, заједно са виолинистом Алексом Цуцићем и рецитаторком Маријом Вујков.

Познати глумац Радош Бајић говорио је „Моравску битку“, а певао је хор Факултета уметности Универзитета у Приштини. Уручена су и Митровданска признања најзаслужнијим грађанима и најбољим ученицима.

Митровданску награду заслужила је компанија „Мистрал комерц“ из Темерина, за постигнуте изузетне резултате у области привреде, које је постигла изградњом силоса у Чуругу. Митровданску повељу добило је КУД „Тарас Шевченко” из Ђурђева, за постигнуте изузетне резултате у очувању културне традиције националне заједнице Русина, док је Митровданска захвалница уручена Зорану Ћурчину из Чуруга, а који живи у Канади, за постигнуте изузетне резултате у области хуманитарног рада.

Председник Општине Чедомир Божић изразио је велико задовољство што све присутне може да угости у новоотвореном Дому културе у Жабљу. ”Данас смо сведоци једног новог корака у нашем настојању да се сетимо прошлости и да кренемо у будућност борећи се за стварање савременог друштва. Годинама смо више чекали него мењали. Морамо све подићи на ниво веће одговорности. У протеклој години урадили смо доста тога. Нова радна места су један од приоритета рада локалне самоуправе Жабаљ. То је приоритет од ког нећемо одустати. Нека наши резултати постану опште добро. Ово је само део онога што мислимо да радимо и урадимо како не бисмо живели у веку иза, већ и веку испред, што дугујемо нашој младости,” истакао је Божић.

Општина Жабаљ дочекала је празник у атмосфери задовољства, због успешне реализације многобројних важних пројеката, али и најаве подухвата који треба да допринесу даљем напретку и развоју локалне заједнице.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено