20°

20°

Општина обезбедила пакете помоћи за Роме са територије општине Жабаљ

Општина Жабаљ и Покрајинска канцеларија за инклузију Рома обезбедили су 600 пакета помoћи Ромима који живе на подручју општине Жабаљ. Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић, покрајинска посланица Јелена Јовановић и представник Канцеларије за инклузију Рома у Жабљу Богдан Радул поделили су данас пакете помоћи овој националној заједници који живе у Жабљу.

”Општина Жабаљ је у сарадњи са Покрајинском канцеларијом за инклузију Рома обезбедила 600 пакета помоћи за Роме са територије општине Жабаљ, а који су данас подељени. Посебна захвалност покрајинској посланици Јелени Јовановић и Покрајинској канцеларији за инклузију Рома, који су нам помогли да обезбедимо пакете помоћи, али и представнику Канцеларије за инклузију Рома у Жабљу Богдану Радулу који је у многоме помогао да се исти поделе,” рекао је председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

”Ово је само једна у низу акција које чине Покрајинска влада, али и Општина Жабаљ, како би се побољшао положај ромске националне заједнице у друштву. Посебно бих се захвалила председнику Општине Жабаљ Чедомиру Божићу, јер ова локална самоуправа и у време ове пандемије, велику пажњу поклања ромској националној заједници и показује велику одговорност за сваког становника своје општине,” истакла је покрајинска посланица Јелена Јовановић.

Ово је још један вид социјалне помоћи кроз који Општина Жабаљ наставља да континуирано помаже овој националној заједници.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено