30°

30°

Општина Жабаљ обезбедила мобилни објекат за Дом здравља

Општина Жабаљ обезбедила је за Дом здравља Жабаљ мобилни објекат, који је данас постављен, а који ће служити као пријемно-тријажна амбуланта, како би се спречио улазак вируса “Covid 19” у здравствене установе.


Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић истакао је да је један од главних приоритета локалне самоуправе здравствена заштита грађана.
“Протекле године улагали смо у здравствене установе тако што смо реконструисали објекте и набавили нове важне апарате, а нажалост, ова година је другачија, па су наше тренутне активности усмерене ка пружању помоћи у циљу сузбијања вируса “Covid 19”. Учинићемо све што је у нашој моћи да помогнемо здравственим радницима, како бисмо заједно сачували здравље наших грађана”, нагласио је Божић.

Лекар ДЗ Жабаљ др Татјана Берић Цмиљановић замолила је грађане за стрпљење и упорност.
“Осим тога сто смо у јеку борбе против вируса “Covid 19”, свакодневно се повећава прилив пацијената, што због различитих повреда, што због погоршања хроничних обољења. Трудимо се да једнаку пажњу пружимо сваком пацијенту, те вас молимо за стрпљење и разумевање за тренутне околности у којима радимо”, рекла је др Берић Цмиљановић.
У протеклим недељама, Служба хитне медицинске помоћи ДЗ Жабаљ имала је много озбиљних интервенција, попут тешких саобраћајних несрећа, а готово свакодневно, у више наврата пружају помоћ лицима на јавном месту.
Из жабаљске хитне службе захваљују се савесним грађанима што их обавештавају о онима које затекну на јавним местима, са здравственим тегобама, а још једном моле грађане да буду упорни приликом позивања, јер су сви позиви ка хитној помоћи преусмерени на мобилни телефон, како би лекари све време били на располагању пацијентима.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено