15°

15°

Општина Жабаљ обезбедила пакетиће за малишане ромске националне заједнице

Деца ромске националне заједнице из општине Жабаљ добила су на поклон од локалне самоуправе 550 новогодишњих пакетића и дружење са Деда Мразом. Председник општине Чедомир Божић поделио им је пакетиће, заједно са посланицом у Скупштини АПВ Јеленом Јовановић и са директором Канцеларије за инклузију Рома АПВ Милошем Николићем, као и са директором Канцеларије за инклузију Рома општине Жабаљ Богданом Радулом.

Том приликом, Божић је разговарао са присутним Ромима, како би заједнички увидели које су им највеће потешкоће, а у чијем решавању би локална самоуправа могла да помогне.

„Овај догађај је доказ колико подржавамо једни друге и увек ћемо се трудити да тако буде и у будућности“, казао је Божић, истакавши да су пакетићи обезбеђени и за ону децу која нису била у могућности да дођу. Неки од њих добили су још један пакетић недавно, с обзиром на то да је локална самоуправа обезбедила 800 пакетића за предшколце.

Посланица у Скупштини АПВ Јелена Јовановић нагласила је да општина Жабаљ свесрдно помаже Ромима који живе на тој територији.

„Увек ми је драго кад дођем у Жабаљ и видим колико локална власт ради на побољшању положаја Рома, зато им се захваљујем, а присутној деци бих поручила да марљиво уче, како би имали све петице и тако заслужили многе подстицаје и стипендије“, рекла је посланица.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено