Божић: Основци заслужују константну посвећеност

Основци општине Жабаљ са својим наставницима и представницима Општине, посетили су Музеј Војводине и поставку изложбе “Чуруг на удару империја”, а у оквиру пројекта “Школама у походе 2018” који реализује истоимена Општине. Председник Општине Жабаљ, Чедомир Божић, поздрављајући основце пред одлазак, рекао је да најмлађи заслужују константну посвећеност и контнинуирано улагање у њихово знање, способности па самим тим и боље сутра, јер они су наша будућност, истакао је Божић и додао:

Општина Жабаљ кроз пројекат “Школама у походе 2018” , односно овом активношћу жели најмађима да приближи историју која се односи на подручје наше општине. Лично сматрам да је поставка изложбе “Чуруг на удару империја” у музеју Војводина од велике важности за нашу културу и традицију, закључио је председник Општине Чедомир Божић.

Кратко предавање о резултатима највеће археолошке експедиције на подручју Војводине, одржао је археолог Станко Трифуновић, који је и аутор саме изложбе. Ископавања на подручју археолошког парка у Чуруг трајала су 20 година, нагласио је Трифуновић, а основна идеја саме изложбе “Чуруг на удару империја” је да што верније дочара свакодневни живот минулих епоха, од млађег гвозденог доба до краја турске власти. Сама изложба, која је подељена у неколико сегмената, оставила је велики утисак на присутне ђаке, посебно део у ком је живот од дечије колевке, преко заната и ратовања некадашњих народа приказан у форми компјутерске анимације и проширене стварности.

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено