13°

13°

Освећење Светосавског дома у Чуругу

Епископ Мохачки Исихије, уз свештенство цркве Вазнесења Господњег у Чуругу, након Свете архиерејске литургије, освештао је темеље Светосавског дома. Освештавању су присустовали верници с тог подручја, као и представници локалне самоуправе – председник општине Жабаљ Чедомир Божић и председник Скупштине општине Радован Чолић.

Владика Исихије је, након служења литургије освештао темеље у саслужењу са локалним свештенством. Том приликом, протонамесник Петар Тривуновић рекао је да ће будућа изградња бити на славу читаве заједнице.

– Треба да останемо заједно и да у том заједничарењу размењујемо своје утиске и своје мисли о Светој литургији, а осим тога, да у дому организујемо и разне прославе, на благослов свима – казао је протонамесник Тривуновић.

Председник општине Чедомир Божић том приликом је изразио задовољство, притом рекавши да се велике ствари остварују не само деловањем, радом и планирањем, већ пре свега вером.

Планирани рок за изградњу Светосавског дома је 120 дана. Из чурушке Парохије су поручили грађанима да наставе да показују слогу и јединство и да и даље помажу изградњу дома, како би што пре био завршен.

 

Подели:
Нема коментара

Постављање коментара није дозвољено